Joomla page

Počev od 31.05.2021. u 21:00 na snazi su nove mere, koje uređuju ulazak putnika u Republiku Tursku:

Svi putnici su dužni da pokažu dokument izdat od strane zvanične, nadležne institucije, koji potvrđuje:

 • da su bili vakcinisani najmanje 14 dana pre dolaska u Republiku Tursku ili
 • da su preležali Covid-19 u poslednjih 6 meseci pre ulaska u Tursku 

U slučaju da ne poseduju neki od navedenih dokumenata neophodno je predočiti ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnici će takođe podlegati nasumičnom PCR testiranju od strane Ministarstva zdravlja Republike Turske.

- Državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Turske bez obaveze karantina ili testiranja pod uslovom da poseduju potvrdu o vakcinaciji, izdatu od strane nadležnog organa R. Srbije. Lica do 18 godina starosti, mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji. Lica koja su preležala COVID-19, mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o imunitetu izdatom od strane nadležnog organa Srbije.

- Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test (izdat od strane priznate državne laboratorije) ne stariji od 48 sati. Test je potreban za sva lica starija od šest godina. U slučaju da lice ulazi u Tursku drumskim prevozom i ne poseduje negativan test, obavezan je karantin na adresi koja se prijavi kao mesto boravka. Ukoliko se ne poseduje adresa boravka, mesto karantina će utvrditi nadležna zdravstvena uprava. Sedmog dana karantina se lice testira i ukoliko rezultat bude negativan, karantin se prekida. 

- U roku od 72 sata (nikako ranije) pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: www.register.health.gov.tr. Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. Na dnu strane možete preuzeti PDF uputstvo za popunjavanje formulara

 

U skladu sa najčešćim pitanjima koja nam pristižu od putnika, dodajemo i razjašnjenja:

- Prihvataju se sve vakcine za koje je Agencija za lekove i medicinska sredstva R. Srbije potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izdala dozvolu za upotrebu leka.

- Ukoliko dete/deca (mlađa od 18 godina) putuju sa jednim roditeljem (ili trećim licem koje ima saglasnot roditelja) koje je vakcinisano sa obe doze vakcine pre više od 14 dana, nije im potrebno ništa od testova.

 

Ministarstvo zdravlja Srbije ne organizuje više izlazak lekara na teren ali da bi olakšali građanima PCR testiranje omogućeno je elektonsko zakazivanje za PCR test.

PCR testiranje na lični zahtev građani će od danas moći da zakažu na portalu eUprava na ovom linku www.euprava.gov.rs
Elektronsko zakazivanje termina u jednoj od 25 laboratorija u 22 grada i opštine mogu da zakažu svi državljani Republike Srbije, strani državljani sa boravkom u Srbiji i turisti.Usluga je trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu Nišu, Šapcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.

Kako da zakažete termin?

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev izaberete opciju "Pokreni uslugu", klikom na www.euprava.gov.rs/usluge. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster "Zakaži"
Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.
Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprave.
Testiranje PCR testom za državljane Republike Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 9.000 dinara. Cena testiranja za strana lica bez boravka (turisti) iznosi 9.000 dinara.
Zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.

Detalje ulaska u Srbiju pri povratku možete pronaći na sledećem linku www.mfa.gov.rs

Za putnike kojima je potreban PCR test u povratku testiranje će biti organizovano u saradnji sa partnerima i referentnim laboratorijama izlaskom na teren. U dogovoreno vreme testiranje će se izvršiti u hotelu gde su gosti smešteni po ceni od 25-30 eura. 

HES KOD Uputstvo za popunjavanje 

Digitalni zeleni sertifikat Uputstvo

 

Ova uputstva uspostavljena su kako bi osigurala zaštitu vašeg zdravlja, kao i zdravlja vaših voljenih i svih angažovanih u pružanju bezbednog doživljaja gostoprimstva:

- Počevši od 14. maja, putnici koji ulaze u Grčku u obavezi su da poseduju ili potvrdu o negativnom rezultatu PCR laboratorijskog testa na COVID -19, ne starijem od 72 sata pre vremena ulaska u zemlju, ili negativni antigenski (rapid) test, ne stariji od 48 sati pre vremena ulaska u zemlju.

Ovaj test obavezan je za sve turiste (uključujući i decu preko 12 godina starosti), nezavisno od epidemiološke situacije u zemlji iz koje dolaze.

- Potvrda o negativnom testu nije neophodna za sve putnike koji su u potpunosti vakcinisani, odnosno ukoliko je prošlo 14 dana od revakcinacije, a koji imaju relevantnu potvrdu.

Prihvatljive vakcine su, između ostalih: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

- Potvrda o negativnom PCR testu nije neophodna ukoliko je putnik bio pozitivan na korona virus u prethodnih 30 do 180 dana. Ovo može biti dokazano pozitivnim rezultatom na PCR molekularni ili antigenski test urađen u laboratoriji, ili lekarskim uverenjem u kojem se navodi da je nosilac bio pozitivan na infekciju izazvanu virusom SARS-CoV-2 (odnosno da je preležao korona virus). Ova potvrda izdaje se 30 dana nakon prvog pozitivnog testa na COVID-19 i validna je za narednih 180 dana.

- Postoji mogućnost da se svakom putniku koji ulazi u Grčku, nezavisno od potvrde koju poseduje, obavi nasumično testiranje. Ukoliko budete odabrani za ovo testiranje molimo vas da imate na umu da je testiranje obavezno. Ukoliko odbijete da uradite test nadležni organi imaju pravo da vam uskrate ulazak u Grčku. Biranje lica koja će se testirati vrši se ciljnim sistemom uzrokovanja ,,EVA'', koji se koristio i tokom letnje sezone 2020. godine.

- Važna napomena: Ulazak turista u Grčku ne zavisi isključivo od vakcinacije. Davanje na uvid potvrde o vakcinaciji značajno olakšava procedure za ulazak u zemlju. Međutim, ni u jednom slučaju potvrda o vakcinaciji ili o postojećim antitelima ne predstavlja vrstu ,,pasoša''.

- Zemlje čijim državljanima je dozvoljen ulazak, pod gore navedenim uslovima, a bez obavezne naknadne samoizolacije su: zemlje-članice EU i zemlje Šengen zone, SAD, UK, Albanija, Jermenija, Australija, Azerbejdžan, Bahrein, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Brunej, Kanada, Kina, Izrael, Japan, Jordan,Kosovo* (Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom SB UN 1244/1999 i Mišljenjem MSP-a o proglašenju nezavisnosti Kosova) Kuvajt, Liban, Moldavija, Crna Gora, Novi Zeland, Severna Makedonija, Katar, Ruska Federacija, Ruanda, Saudijska Arabija, Srbija, Singapur, Južna Koreja, Tajland, UAE, Ukrajina.

*Što se tiče Ruske Federacije, od 30.06. putnici moraju posedovati negativan PCR test iz laboratorije, ne stariji od 72 sata pre ulaska u zemlju, ili negativni antigenski (rapid) test, ne stariji od 48 sati pre ulaska u zemlju, bez obzira na to da li su vakcinisani.

- Državljane zemalja van EU savetujemo da biraju direktne letove do Grčke. U suprotnom slučaju putnici moraju poštovati pravila u svakoj zemlji kroz koju prolaze do krajnjeg odredišta. Putnicima je dozvoljeno da uđu u Grčku kroz bilo koji međunarodni aerodrom i kroz luke Patra, Igumenica i Krf.

Putnicima je dozvoljen ulaz kopnenim putem preko graničnih prelaza Promahonas, Evzoni, Nimfea i Ormenio (24 časa).

Krstarenje i jedrenje je dozvoljeno. Pomorske veze sa Turskom su privremeno obustavljene.

USLOVI ZA TURISTE

Pre ulaska u zemlju:

 

- Turisti moraju popuniti elektronski formular (Passenger Locator Form - PLF), ne kasnije od 23:59 dan pred ulazak u Grčku. Za više informacija, molimo kliknite ovde.

Pred polazak na put potrebno je da se svi putnici uvere da sa sobom imaju važeće potvrde o svom zdravstvenom stanju. Važeća dokumentacija obuhvata:

- Negativan PCR molekularni test urađen u laboratoriji; test se mora uraditi do 72 sata pre ulaska u zemlju.

- Negativan rezultat antigenskog (rapid) testa iz laboratorije. Test mora biti urađen najduže 48 sati pre ulaska u zemlju.

- Potvrda o vakcinaciji koju izdaje nadležna institucija.

- Potvrda da je lice preležalo virus SARS-CoV-2, izdata od strane državne institucije ili ovlašćene laboratorije. Ova potvrda izdaje se 30 dana nakon prvog pozitivnog testa na COVID-19 i validna je za narednih 180 dana.

- Dokaz da je lice bilo pozitivno na COVID-19 u prethodnih 30 do 180 dana. Ovo može biti dokazano pozitivnim rezultatom na PCR molekularnom ili antigenskom testu, a da se navodi da se lice oporavilo od infekcije izazvanom SARS-CoV-2 virusom.

Sve potvrde moraju sadržati informacije od značaja, odnosno broj doza vakcine i datume primanja istih, na engleskom, nemačkom, francuskom, italijanskom, španskom, ili ruskom jeziku, a puno ime i prezime lica mora biti potpuno isto kako je navedeno u pasošu ili u drugoj validnoj putnoj ispravi.

Tokom ulaska:

Putnici koji pristižu u Grčku podležu:

- Nasumičnom RAPID antigenskom testiranju na mestima ulaska u zemlju. Lica kojima će se raditi test birana su ciljnim sistemom uzrokovanja ,,EVA''.

- Obaveznoj izolaciji, ukoliko je rezultat nasumičnog testiranja pozitivan na SARS-Cov-2. U ovom slučaju, putnik i lica koja putuju zajedno sa njim biće smešteni u hotele predviđene za karantin, gde će im biti urađen PCR test u cilju utvrđivanja tačnosti prvobitne dijagnoze. Gosti će ostati u hotelima ove namene najmanje 10 dana. Troškove boravka u ovim hotelima pokriva Republika Grčka.

Poštovanje zdravstvenih protokola tokom putovanja ali i tokom boravka u Grčkoj od ključnog je značaja za bezbednost svih nas i za brzi povratak u normalnost.

PITANJA I ODGOVORI U VEZI SA OTVARANJEM TURISTIČKE SEZONE ZA 2021. GODINU

Kako mogu da putujem u Grčku?

Grčka je ponovo spremna da ugosti turiste iz inostranstva, uz primenu naprednih protokola zdravstvene zaštite. U 2021. godini grčki turizam spreman je da funkcioniše uz najviši mogući stepen bezbednosti kako za turiste, tako i za zaposlene, ali i svaku osobu koja je uključena u pružanju turističkih usluga.

Pre svega, izolacija (karantin) za goste iz inostranstva više nije obavezna. Međutim, ulazak u Grčku biće dozvoljen samo pod sledećim uslovima:

1. Putnici su u obavezi da poseduju jedno od sledećih:

- Potvrdu o vakcinaciji, koju je izdala nadležna institucija u zemlji porekla.

- Umesto potvrde o vakcinaciji, turisti mogu takođe pokazati ili negativni rezultat na PCR test koji je urađen ne duže od 72 sata pre putovanja, ili negativan antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati pre putovanja.

- Umesto toga, putnik ima mogućnost da pokaže dokaz da je bio pozitivan na COVID-19 u prethodnih 30 do 180 dana. Ovo može da se dokaže pozitivnim rezultatom na PCR molekularnom ili antigenskom testu, a da se navodi da se lice oporavilo od infekcije izazvanom SARS-CoV-2 virusom. Ova potvrda izdaje se 30 dana nakon prvog pozitivnog testa na COVID-19 i validna je za narednih 180 dana.

2. Svaki posetilac mora imati popunjen elektronski formular PLF, 24 sata pre putovanja.

 

3. Tokom ulaska u Grčku, putnicima će biti rađeno nasumično testiranje. U slučaju pozitivnog rezultata, koji bi značio da je putnik koji je testiran pozitivan na prisustvo virusa SARS-CoV-2, on ili ona biće privremeno smešten/a u hotelu namenjenom za karantin, bez naknade. Ukoliko rezultat nečijeg uzorka bude pozitivan tokom testiranja na kopnenim granicama, postoji mogućnost da ulazak neće biti dozvoljen.

Šta važi za zaposlene u turističkom sektoru?

Zaposlena lica u grčkom turističkom sektoru su vakcinisana, kao i većina ostatka populacije, po planu grčke Vlade. Takođe, dok se ne vakcinišu, zaposleni su u obavezi da se testiraju dva puta nedeljno (self-test ili rapid test). Preporučuje se da se testiranje vrši čak i češće, kako bi se na vreme izolovali ukoliko je to potrebno.

Koje se vakcine priznaju?

Spisak prihvaćenih vakcina: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm i druge.

Šta važi za međunarodne letove?

Od 14. maja, restrikcije za letove iz zemalja EU biće ukinute, kao i za neke letove iz drugih zemalja. Karantin neće biti obavezan. Takođe, Grčka će dozvoliti letove na svim njenim međunarodnim aerodromima.

Šta će važiti za putovanja kopnenim putem?

Putnicima je dozvoljeno da uđu u zemlju preko graničnih prelaza Promahonas, Ormenio, Evzoni, Nimfea, Niki, Dojrani, Kristalopigi, Kipi, Kakavja, Kastanjes i Eksohi 24 časa dnevno.

Šta važi u vezi sa trajektnim linijama?

Sa početkom od 14.05.2021. karantin nije obavezan za putnike koji u zemlju ulaze trajektima putem glavnih luka (Patra, Igumenica, Krf). Pomorske veze sa Turskom su privremeno obustavljene.

Šta će važiti za goste tokom njihovog boravka u zemlji?

Tokom boravka u Grčkoj posetioci moraju poštovati mere koje važe i za sve grčke državljane.

Da li će postojati protokoli za privredne aktivnosti?

Za sve turističke aktivnosti, turistički transport i turističke posete drugim mestima od značaja važeće isti protokoli koji su važili i tokom 2020. godine, uz nekoliko izmena. Ovi protokoli pokazali su se kao efikasni i biće usklađivani sa epidemiološkom situacijom. Grčko Ministarstvo turizma i Hotelijerska komora Grčke dodeliće sertifikacije svakom smeštaju koji se pridržava gore navedenih protokola. Takođe, obrazovni materijal biće dostavljen zaposlenima u ovakvim preduzećima, kako bi se osigurala ispravna primena svih zdravstvenih i bezbednosnih mera protiv Covid-a 19.

Da li će biti hotela posebno namenjenih za karantin?

Plan za otvaranje grčkog turizma podrazumeva postojanje određenjnih hotela za izolaciju (karantin), u blizini svakog graničnog prelaza, kao i na drugim, strateškim lokacijama, širom zemlje. Na ovaj način, adekvantna mreža za upravljanje slučajevima funkcionisaće u kombinaciji sa njihovom ranom detekcijom po dolasku turista iz inostranstva. Troškove boravka u hotelima za izolaciju pokriva Republika Grčka.

Da li mogu da ostanem u karantinu u svom hotelu, ukoliko dobijem dijagnozu da sam pozitivan na COVID – 19?

Gosti koji se nađu pozitivni na COVID – 10 pri ulasku u zemlju mogu ostati u karantinu u hotelu u kojem imaju rezervaciju samo ako je u pitanju hotel sa 4 ili 5 zvezdica i ukoliko pruža usluge karantinskih soba, o kojima su obavestili nadležne službe civilne zaštite. Prema zakonodavstvu, posetilac po dolasku može zatražiti od organa civilne zaštite da kontaktira hotel koji je rezervisan, da bi se proverila da li je usluga dostupna.

Šta važi za decu mlađu od 12 godina?

 

Isključivo deca mlađa od 12 godina neće morati da rade PCR test.

Kad će biti dozvoljeni polasci i dolasci privatnih jahti iz i ka drugim zemljama?

Polasci i dolasci jahti (izuzev onih koje dolaze iz Turske), dozvoljeni su od 3. maja na dalje, uz određena ograničenja, dok ista pravila i uslovi važe i za grčke i za strane državljane.

Šta važi za kruzere?

Od 14. maja restrikcije za kruzere su u potpunosti ukinute, ali uvek uz primenu vrlo strogih protokola koji važe za ovakve aktivnosti.

Šta ako zemlja porekla posetioca zahteva test pri povratku u matičnu zemlju?

PCR ili antigenski test moguće je uraditi direktno u mestu gde posetilac boravi, ukoliko je to potrebno za njegov/njen povratak kući, što će svakom turisti olakšati ispunjene obaveza kako bi se bezbedno vratili u svoju zemlju.

YUTA Info

 Dobro došli na sajt Aerotursa!

Turistička agencija Aero Turs posluje od 27.01.2009 godine. Čini je tim iskusnih radnika sa puno entuzijazma da svakom putniku izadju u susret i izaberu najbolju ponudu za putnika bez obzira da li se radi o turističkom aranžmanu, letovanju ili avio karti. Agencija poseduje licencu OTP br.250/2021  kategorija licence A10, polisa osiguranja 470000045791 od 25.11.2020. za organizaciju putovanja, članica je IATA, posedujemo rezervacioni sistem AMADEUS kao i rezervacioni sistem za sve LOW-COST kompanije: Wizz Air, easy Jet, Rynair, Norwegian i druge.

Agencija se može pohvaliti velikim brojem zadovoljnih klijenata koji su koristili usluge kako u avio saobraćaju tako i u turizmu za sve turističke destinacije u svetu. Agencija bira najbolje i najpovoljnije za Vas.

Za Vas organizujemo Novu godinu, seoski turizam, obilazak manastira, banje u Srbiji, planine Srbije, izleti, letovanja, zimovanja, individualna putovanja, krstarenja, daleke destinacije, proputovanja, sajmove, avio karte za sve destinacije, osiguranje…

Aero turs Niš uspešno radi na svetskom turističkom tržištu. U pitanju je turistička agencija u kojoj možete kupiti sve od seoskog turizma do dalekih destinacija. Na jednom mestu se predstavlja ponuda za preko pedeset različitih turističkih agencija po istim cenama.

Zaposleni u agenciji stalno obilaze nove destinacije i lična iskustva koriste da pomognu u odabiru putovanja.

Takodje, agencija posvečuje pažnju svakom putniku ponaosob i zbog toga se ne reklamira puno,jer svake godine dolazi veći broj putnika po preporuci.

Sto se tiče aktuelne sezone, spremili smo, u skladu sa našim motivom, sve na jednom mestu, tako da i dalje imamo najtraženije ponude sa turističkog tržišta. Pošto radimo sa velikim brojem agencija, kod nas uvek ima mesta.

Agencija Aero Turs radi individualne aranžmane za sve destinacije u svetu, Vi birate datum, destinaciju a Aero Turs brine o ostalom.

Aero Turs organizuje zanimljiva putovanja za brojne turiste željne istraživanja novih mesta van ustaljenih turističkih trasa.

Aero Turs se bavi ne samo outgoing nego i incoming putovanjima.

*REFERENCE

 • IPA projekat Mašinskog fakulteta sa prekograničnom saradnjom.
 • Realizovano skijanje sa Fakultetom fizičke kulture u objektu“ Srebrna Lisica“
 • Sajam u Plovdivu za Građev.fakultet.
 • Organizovanje stručne ekskurzije u Rimu za Ekonomski fakultet.
 • Prekogranična saradnja sa ino partnerom Balkanski Biro

(edukovanje žena u privredi u Koblencu )

 • Organizovanje stručne ekskurzije u Veneciji za Građevinsko-Arhitektonski fakultet.
 • Organizovanje stručne ekskurzije u Pragu za Građevinsko-Arhitektonski fakultet
 • Organizovanje putovanja u Pariz za Ekonomski fakultet.
 • Promovisanje nove avio linije Niš – Malme, kroz receptivni i inicijativni turizam.
 • Sertifikat Bonitetne izvrsnosti ,status AAA kao simbol bonitetne izvrsnosti.
 • SPONZORSTVO KULTURNIM DEŠAVANJIMA

(Podrška Omladinskoj filharmoniji,podrška privredi Srbije,izbor za Miss)

 • Promocija Ski Openinga na Kopaoniku
 • Aktivno učestvovanje na Sajmu turizma u Srbiji

NEKA VAŠ PRAVI KURS BUDE AERO TURS!

Podaci na web site-u su informativnog karaktera. Zvaničan je samo štampani cenovnik koji je sastavni deo prijave i ugovora.

Direktor
Lidija Stanković, dipl.men. u turizmu”

Zašto da izaberete nas?

 • Aeroturs čini tim iskusnih radnika sa puno entuzijazma da svakom putniku izadju u susret i izaberu najbolju ponudu za putnika bez obzira da li se radi o turističkom aranžmanu, letovanju ili avio karti
 • Naš tim sa uspehom sagledava i prepoznaje potrebe klijenata
 • Imamo veliki broj zadovoljnih klijenata koji su koristili usluge kako u avio saobraćaju tako i u turizmu za sve turističke destinacije u svetu 
 • Zaposleni u agenciji stalno obilaze nove destinacije i lična iskustva koriste da pomognu u odabiru putovanja 
 • Agencija bira najbolje i najpovoljnije za Vas 

 

 
Page Portfolio info using load module Sj Responsive Listing for K2 (positions : portfolio)
{loadposition portfolio}

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja