ALBANIJA kroz istoriju i ukuse

 

 

Albanija kroz istoriju i ukuse 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPIS

Lokacija: Hotel Albanian Star se nalazi na samom šetalištu uz more i peščanu plažu Golem, 13 km od centra Drača. Od aerodroma u Tirani je udaljen oko 25 km.

Sobe: Hotel u svom sastavu ima 133 sobe, a u ponudi turističke agencije su sobe kategorije standard. Sve sobe imaju kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, mini bar i balkon.

Hotelski sadržaj: Hotel ima lepo uređen restoran sa terasom, u kom se služe pansionski obroci. Kafe, osvežavajući napici i koteli se služe u baru pored bazena, kao i u baru na plaži. Korišćenje besplatnog wi fi interneta je gostima dostupno u lobiju hotela.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (30.april 2021.)                                         Beograd – Tirana – Drač (Golem)

Dolazak na aerodrom tri sata pre poletanja. Let za Tiranu (JU212) kompanijom Air Serbia u 13.20h. Po dolasku u Tiranu (14.20h) panoramsko razgledanje grada (autobusom i pešice): Nacionalni istorijski muzej, Sahat kula, Etem Bej džamija, Piramida (memorijalni centar Envera Hodže)…Ova prestonica se nakon pada komunizma, munjevitom brzinom modernizovala, a danas preostala osmanska, italijanska i komunistička zdanja samo podsećaju na istoriju i duh starog sveta. Transfer do hotela Albanian Star u Golemu (13km od Drača), na samoj obali. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (1.maj 2021)                                            Drač (Golem) – Kroja – Drač (Golem)

Doručak. Polazak autobusom za Kroju, drevni simbol albanskog otpora. Uporište Skenderbegove kontinuirane odbrane i mesto brojnih pobeda protiv Osmanlija je upravo Kroja. Na svega sat vremena vožnje od Tirane, smešten je zamak presudan za albansku istoriju, jer je upravo na ovom mestu Skenderbeg prvi put podigao nacionalnu zastavu 28. Novembra 1443. godine. Zamak ponosno stoji na vrhu stenovite litice, središte nekadašnje Arbere (drevno albansko ime) visoko iznad grada već 15 vekova. Među ruševinama unutar zidina zamka dominira stara Sahat kula sa zvonom koje je oglasilo Skenderbegovu smrt. U blizini Sahat kule nalazi se Nacionalni muzej „Đerđ Kastriot Skenderbeg“. Južno od zamka je Etnografski muzej, smešten u tipičnu kuću iz XIX veka koji nam otkriva održive metode proizvodnje hrane, pića, alata i nameštaja, kao i običaje života u zamku. spomenik završen 1981. godine u vreme komunizma, poduprt je mermernim stubovima i predstavlja objekat velike istorijske i arhitektonske vrednosti. Nakon kraće pauze, sledi poseta vinariji Skenderbeg gde se proizvodi i čuveni konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici.  Povratak u hotel. Noćenje. 

3.dan (02.maj 2021.)                                  Drač (Golem) – Berat – Ardenica - Drač (Golem)

Doručak. U 09.00 sati polazak za Berat, jedan od najpoznatijih svetskih duhovnih destinacija, mali albanski grad koji je od 2008. godine na Unesco-voj listi svetske baštine, fascinantne arhitekture i zapanjujućeg pejzaža. Datira iz IV veka p.n.e. kada je podignut veliki zamak Berat, ponos grada iz čijeg se dvorišta pruža spektakularni pogled na grad i panorama na dolinu. Nastavak  putovanja  za  srednjovekovnu  crkvu  u  Ardenici  gde  se  Skenderbeg  venčao  sa  suprugom  Donkom. Povratak u Golem i fakultativni odlazak na večeru u restoran Flower & Spa, jedan od napoznatijih u okruženju. U prijatnom ambijentu restorana, uz degustaciju vina, sledi gastronomski užitak u vidu prave rapsodije boja i ukusa. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (03.maj 2021.)                                  Drač - Beograd

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 10h. Odlazak u centar Drača na panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Danas je Drač preoznatljiv po ostacima srednjovekovne tvrđave i amfiteatra, za koji se smatra da je jedan od najstarijih na Balkanu…., Poletanje za Beograd u 15.05h (JU213). Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 16.05h. Kraj programa.

 

 

 

CENA:

Noći 3
Check in 30.04
Check out 03.05
STANDARD ROOM | BED AND BREAKFAST
Dvokrevetna po osobi 399 
Prvo dete 2,00-11,99 359 
Prvo dete 0,00-0,00
Jednokrevetna 429 
Treća osoba 379 

 

 

 

 

CENA UKLJUČUJE:

-          Direktan avionski prevoz na relaciji Beograd – Tirana – Beograd redovnim letom kompanije Air Serbia

-          Aerodromske takse 49€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti)

-          Transfere i obilaske prema programu, sve ulaznice za lokalitete predviđene programom.

-          3 noćenja u hotelu Albanian Star 4*  na bazi usluge noćenje sa doručkom

-          Usluge vodiča na srpskom jeziku.

-          Organizaciju putovanja.

 

CENA NE UKLJUČUJE:

         -   Zdravstveno putno osiguranje

         -  Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od         kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe  vrste osiguranja.

        - fakultativni izleti

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

-          Večera u restoranu Flower&Spa, trećeg dana boravka (degustacija 7 vrsta jela, desert, voda, pivo, vino) 40€

Plaća se na licu mesta. Minimum za realizaciju je 10 prijavljenih putnika.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

  1. UPLATA DO POLASKA– prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
  2. PLATNIM KARTICAMA- Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
  3. PLAĆANJE NA RATE– bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata).
  4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA– uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
  5. PREKO RAČUNA– uplata na račun Odeon World Travel-a.

6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

  1. TURISTIČKIM KREDITOM– sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.

Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

 

AVIONSKI PREVOZ I PRTLJAG:

Agencija Odeon World Travel je ponudu radila sa avio kompanijom Air Serbia. Vremena poletanja aviona su navedena u programu putovanja. Molimo putnike da se o tačnoj satnici letova informišu u agenciji ili putem telefona. Dozvoljeni predati prtljag je 23kg po putniku, dozvoljeni ručni prtljag je 8kg po putniku. Deca starosti do 2 godine imaju pravo na 10kg predatog prtljaga (kofer, dečija kolica i slično). U slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga, molimo putnike da se obrate nadležnoj aerodromskoj službi.

 

OSIGURANJE:   

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Viza za državljane RS nije potrebna, a putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20.

Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 2 RADNA DANA PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

 

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

 

Cenovnik br.1 od 18.02.2021.

 

 

 

 

 

 

 

OTP br. 469/2020 od 09.12.2020.god, kategorija licence A25 Garancija putovanja broj 2700633, važi od 01.10.2020. god. Odeon World Travel d.o.o. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja