MEKSIKO - NOVEMBAR

                             

 

MEKSIKO

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Dan 1

BEOGRAD – PLAYA DEL CARMEN

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u jutarnjim časovima. Let za Kankun sa presedanjem preko Istanbula. Karibi here we come

Dan 2

PLAYA DEL CARMEN

Sletanje u Playu del Carmen ujutru po lokalnom vremenu, transfer do hotela koji je smešten u Downtown-u. Noćenje.

 

Dan 3 – 8

PLAYA DEL CARMEN (6 noćenja)

Beskrajno duga peščana plaža, tirkizno-plavo more, beli pesak, suvenirnice, meksičke kantine, marijači, tequila… Viva la Playa!!! Viva la Mexico!!! J. Playa Del Carmen je magnet za avanturiste i glavna stanica svih putnika koji posete Jukatan. Iz Playa-e su dobro organizovani izleti u okolna mesta, nacionalne parkove, Cenote (pećine ispunjene kristalno čistom vodom) i stare majanske gradove. Trudimo se da obiđemo što više, uživamo u predivnoj prirodi, učimo o civilizaciji koja je živela na ovim prostorima, istražujemo okolinu.

Organizovaćemo fakultativni izlet u Tulum, stari majanski grad koji je udaljen 70 km od Playa-e. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža na svetu. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku. Okolina Playe je raj za ronioce, ljubitelje životinja, i ljude istraživačkog duha. Možemo posetiti i ekološko-arheološki park Xcaret, nacionalni park Xel-Ha, ostrvo Cozumel… Na raspolaganju su nam Xplor avanturističke ture, kupanje u Cenotama, plivanje sa delfinima.

 

Dan 9

PLAYA DEL CARMEN – CANCUN

Napuštamo Playu i putujemo u još jedno poznato letovalište Cancun. Stižemo u Cancun u popodnevnim časovima i koristimo dan za upoznavanje ovog jedinstvenog mesta. Noćenje.

 

Dan 10 – 11

Kankun se u poslednjih 20 godina razvio od malog ribarskog grada u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora on je pravi biser Kariba. Grad je podeljen na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Kakulcan koji se pruža duž celog poluostrva. Na 23 km dugoj obali smešteno je čak 150 hotela, od manje luksuznih, preko svetski poznatih hotelskih lanaca kao što su Intercontinental, Hilton, Hyatt, Holiday Inn, do najluksuznijeg Moon Palace hotela. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala

Pored dobre zabave i prelepog Karipskog mora, Kankun poseduje i kulturno-istorijske spomenike. Ukoliko ste obožavalac istorije, Museo Maya de Cancun je pravo mesto za vas. U ovom muzeju možete saznati mnogo toga o narodu Maja i njihovoj civilizaciji. Tokom dana na raspolaganju su najrazličitije vrste aktivnosti poput skijanja na vodi, paraglajdinga, ronjenja, druženja sa delfinima ili bliski susreti sa ajkulama. Tu su i luksuzni tržni centri i mnogobrojni restorani svih svetskih kuhinja.

Za vreme boravka u Kankunu fakultativno ćemo obići ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Ostrvo je dugačko 8 km i široko 800 m (u najširem delu) i za razliku od Kankuna, Isla Mujeres je uspeo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Ostrvo je i mesto okupljanja mladih ljudi, bekpekera i avanturista iz celog sveta. Uživaćemo u miru i tišini i pijuckati koktele.

Pravimo i celodnevni fakultativni izlet u Chichen Itzu – arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a, a 2007. godine proglašena jednim od sedam svetskih čuda novog sveta. Obićićemo piramide El KasitiljoHram 1000 stubovaHram ratnika, opservatoriju, ženski manastir… Upoznaćemo se sa životom i običajima majanskog naroda, videćemo kako su prognozirali vreme i predviđali događaje svojim čuvenim kalendarom.

Dan 12 – 13

CANCUN – BEOGRAD

Pakujemo stvari i opraštamo se od Kankuna, odakle u popodnevnim časovima imamo let za Beograd (preko konekcionog grada). Dolazak u Beograd u večernjim satima

 

CENE I USLOVI

datum polaska: 07-11-2021 - datum povratka: 19-11-2021

1399 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

 

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Cancun – Beograd
 • Svi transferi u Meksiku prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Smeštaj na bazi noćenja u hotelima 4* (10 noćenja u 1/2 sobama)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za drzavljane Srbije viza je besplatna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

 

 

SMEŠTAJ

PLAYA DEL CARMEN

Hotel kategorije 4*  je lociran na 5 minuta hoda od plaže u samom centru grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

CANCUN

Hotel kategorije 4* lociran je u Downtown-u Kankuna. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom

 

 

 

 

 

 

 

 

 Udruženje ljubitelja putovanja i muzičkih festivala DISKO DRUGAR PUTOVANJA ( matični broj 28206461, PIB 109599087 ) u saradnji sa agencijom DISKO TRAVEL ( Strahinjića bana 22, 11000 Beograd, licenca br. OTP 41/2021 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 489/2020 kategorija A 10 koja važi od 15.12.2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja