SEJŠELI AVANTURA - 13 DANA

                             

 

Seješeli

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Dan 1

BEOGRAD – SEJŠELI

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Sejšele i naša tropska avantura počinje. Let iz Beograda sa presedanjem.

Dan 2

SEJŠELI – MAHE

U ranim jutarnjim časovima stižemo na glavno ostrvo – Mahe, ulazna vrata Sejšela, odakle se utapamo u rajsku atmosferu i vreo tropski duh lokalnog stanovništva. Mahe ili ’’Ostrvo blagostanja’’ najveće je naseljeno ostrvo na Sejšelima, obiluje peščanim plažama, prirodnim atrakcijama i lepotama od kojih će Vas deliti samo dvadesetak minuta vožnje na koju god stranu da se uputite. Ostrvom se protežu guste šume Nacionalnog parka Morne, glavni grad je Viktorija, dok se duž cele zapadne strane, od severa prema jugu, spuštaju najlepše peščane plaže. Kada izađemo sa aerodroma čeka nas organizovan transfer do smeštaja. Koristimo dan za upoznavanje sa okolinom, uživanje na plaži i pripremanje daljih aktivnosti. Noćenje.

Dan 3 – 6

MAHE (4 noćenja)

Smešteni smo u najaktivnijem i najpopularnijem delu ostrva – plaži Beau Vallon gde se nalazi mnoštvo sadržaja, atrakcija, restorana, poznati ronilački centar kao i bogat noćni život. Naredne dane provodimo istražujući ostrvo –  prelepi grad Viktoriju, najmanji glavni grad na svetu, izgrađen u kolonijalnom stilu jednistvene raznobojne arhitekture, veselih zgrada i simpatičnih malih prodavnica. Kroz šetnju gradom videćemo minijaturnu bliznakinju Big Ben-a čuvenu satnu kulu i simbol grada, Prirodnjački muzej, obilazićemo lokalne pijace, najlepše gradske četvrti i mesta velikog kulturnog nasleđa. Gradskim ulicama se vozi levom stranom, a u celom gradu postoji samo jedan semafor, pa je gužva zagarantovana. Krenućemo u istraživanje ostalih delova ostrva, neponovljivih predela i prelepih plaža zapadne strane – Anse Solei, Anse Major i mnogih drugih. Jedna od mnogobrojnih atrakcija sa kojom se susrećemo jeste i botanička bašta gde ćemo imati priliku da vidimo mnoštvo najznačajnijih vrsta flore od kojih su neke jedinstvene u celom svetu. Popećemo se na najlepši vidikovac na ostrvu da i sa te perspektive pogledamo na sve lepote Mahe-a. praveći nezaboravne fotografije. Probaćemo lokalni Takamaka rum, raznovrsno tropsko voće, čajeve, specijalitete lokalne kreolske kuhinje i družiti se sa divnim ljudima.

Dan 7

MAHE – PRASLIN

Napuštamo Mahe i prelazimo na drugo najveće i verovatno najpopularnije i najlepše ostrvo na Sejšelima – Praslin. Organizovan transfer do smeštaja. Nekadašnje utočište gusara i pirata, danas je izuzetno bogato neobičnim prirodnim lepotama, plažama, biljnim i životinjskim vrstama. Ležerni lokalci prezentovaće nam opušteni tempo života i uvesti nas u tajne čari pravog odmora. Među poznavaocima, Praslin je poznat kao ’’zlobna zavodinica’’, jer u svakom posetiocu budi neodoljivu želju da ovde zaveden i ostane. Sledi smeštaj na čuvenoj plaži Anse Volbert, upoznavanje sa okolinom i uživanje na plaži u iščekivanju narednih avantura. Noćenje.

Dan 8 – 11

SEJŠELI – PRASLIN (4 noćenja)

Provodimo pet nezaboravnih dana u istraživanju najlepših plaža na Sejšelima i naravno verovatno najlepše plaže na svetu – Ance Lazio, mesta gde se beli svilenkasti pesak spušta u tirkizno more stvarajući rapsodiju užitka; obilazimo Valle de Mai – ’’srce Praslina’’, Nacionalni park i rezervat koji je pod zaštitom UNESCO-a, a predstavlja dom mnogih endemskih vrsta ptica, jedinstvenog crnog papagaja i retke vrste plame Coco de Mer nestvarno velikih i neobičnih plodova po kojoj su Sejšeli nadaleko poznati. Praslinom se smenjuju mnoge prirodne jedinstvenosti poput granitnih stena koje izranjaju iz tirkiznih i smaragdnih voda, puderasti pesak koji se proteze duž svih plaža na ostrvu, mnoštvo koralnih stena i grebena, tropske džungle bujne vegetacije – i sve budi želju za istraživanjem i ponovnim otkrivanjem. Pred nama su dani kupanja na nestvarno lepim plažama Praslina.

Fakultativno odlazimo na malo i prelepo ostrvo La Digue gde se vreme zaustavlilo u nekom davnom trenutku. Nestvarni pejzaži, prelepe plaže, mnogo divljeg i egzotičnog na malom parčetu raja. Srećemo se sa čuvenim džinovskim kornjačama, ležernim lokalnim ribarima i uživamo u svakom trenutku. Svaki novi trenutak proveden na Praslinu, od ranog tropskog jutra do prelepih zalazaka sunca nad Indijskim okeanom, biće ispunjem neponovljivim i neobičnim.

 

 

Dan 12

PRASLIN – MAHE

Poslednji dan za oproštaj sa Praslinom i Sejšelima. U popodnevnim časovima organizovan transfer sa Praslina do Mahe-a. Nastavak transfera do aerodroma na večernji let za Beograd sa usputnim presedanjem.

 

Dan 13

MAHE – BEOGRAD

Sletanje u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

 

 

 

 

 

CENE I USLOVI

datum polaska: 17-09-2021 - datum povratka: 29-09-2021 

1699 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Sejšeli – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Maheu (1/2, 1/3 sobe)
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Praslinu (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi na Sejšelima prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike, nacionalne hramove, nacionalne parkove
 • Individualni troškovi
 • Doplata za hotel 5* na Praslinu na bazi noćenja sa doručkom na upit
 • Doplata za resort 5* na Mahe-u na bazi noćenja sa doručkom na upit 

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2o dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate 

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja 
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

 

SMEŠTAJ

 

MAHE – HOTEL 3*

Hotel je smešten na samo par minuta hoda od prelepe peščane plaže Beau Vallon.

Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve su klimatizovane i imaju terasu. Hotel poseduje bazen oko koga se nalazi resoran gde se služi doručak. U objektu je dostupan besplatan WiFi.

MAHE – RESORT 5*

Ova resort je pravi biser Mahe-a. Poseduje moderno opremljene sobe, prostrane i udobne,  sa svaka od njih ima balkon sa pogledom, Tv, mini bar i klimu. Od ostalih sadržaja tu su saune, SPA centar, otvoreni prostrani bazen, yoga paviljon, dečiji kutak i igraonica kao i moderni fitness centar. Hotelski resoran najviše kategorije dotupan je za sva internacionalna  i lokalna jela, a u njem se servira doručak u bašti pored bazena.

PRASLIN – HOTEL 3*

Resort se nalazi na plaži u zalivu Anse Volbert. Sve sobe su klimatizovane, imaju mini-bar i TV. Resort poseduje dva restorana od kojih je jedan na samoj plaži. Deo resorta namenjen je za zabavu gostiju i dostupne su mnoge aktivnosti – bazen, stoni tenis, društvene igre. Doručak se služi u hotelskom restoranu.

PRASLIN – HOTEL 5*

Ovaj šarmantni resort se nalazi na samoj plaži, okružen je šumom i predstavlja pravu oazu mira i uživanja. Poseduje otvoreni bazen, SPA centar, restoran raznovrsne interancionalne kuhinje, kao i otvoreni lounge bar. Sobe su prostrane, elegantne, moderno dizajnirane u drvenom dekoru. Svaka soba je klimatizovana i ima udoban otvoreni deo za sedenje. Doručak se služi u hotelskom restoranu. WiFi je dostupan u svim hotelskim delovima.

 

 

 

 

 

 

Udruženje ljubitelja putovanja i muzičkih festivala DISKO DRUGAR PUTOVANJA ( matični broj 28206461, PIB 109599087 ) u saradnji sa agencijom DISKO TRAVEL ( Strahinjića bana 22, 11000 Beograd, licenca br. OTP 41/2021 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 489/2020 kategorija A 10 koja važi od 15.12.2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Organizator putovanja licenca OTP 12/2016 od 04.02.2016.god. ovlašćeni subagent Aero Turs Niš – OTP Licenca 45/2013

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja