VIJETNAM

                             

 

Vijetnam

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

 

Dan 1

BEOGRAD – DA NANG

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Vijetnamu, zemlji netaknute prirode. Let do Da Nanga sa presedanjem u Dohi.

Dan 2

DA NANG

Slećemo u Da Nang, transfer do hotela u centru grada. Da Nang je primorski grad u centralnom Vijetnamu poznat po dugim peščanim plažama i prekrasnim mostovima. Tokom istorije je ostao upamćen kao francuska kolonijalna luka, a nalazi na pola puta između Hanoja na severu i Ho Ši Mina na jugu. Glavni razlog posete većine putnika su poznate plaže Mi KheLang Co BeachHoi An i Mi Son, a u skorije vreme Golden Bridge, čudesni most koji pridržavaju džinovske ruke i Dragon Bridge, most na reci Han u obliku zlatnog zmaja. Posetićemo gradsku katedralu, izgrađenu 1923.godine kao ružičasto zdanje koje je steklo reputaciju jedne od najjedinstvenijih crkava u Vijetnamu. Visoka je 70 metara, a poznata je i kao crkva Kon Ga (Rooster Church) zbog impozantnog zvonika na čijem se vrhu nalazi petao. Veče ćemo provesti u nekom od lokalnih restorana ili barova duž reke sa pogledom na spektakularne mostove. Noćenje.

Dan 3

DA NANG

Fakulativni izlet Ba Na Hills i Golden Bridge. Na Ba Na Brdima, iznad Da Nanga, nalazi se most koji drže dve ogromne kamene ruke – Zlatni most ili Cau Vang. Zlatni most se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine sa kog se pruža veličanstven pogled na okolnu prirodu. Kamene ruke izdižu most iznad zelenih brda, a dizajn čini da se posetioci osećaju kao da hodaju po svetlucavoj niti koja se proteže kroz ruke samih bogova.

U nastavku ćemo se upoznati sa romantičnim i sanjivim Le Jardin D’Amour, a devet različitih vrtova reći će nam devet različitih priča koje se kriju iza divnih pejzaža i prelepog cveća. Svratićemo i do 100-godišnjeg vinskog podruma u ​​blizini, možda i degustirati neko od vina sa dugom tradicijom. Videćemo i Francusko selo jedinstvene arhitekture koja ilustruje drevna francuska sela, uzvišene crkve, šarmantne hotele i tradicionalne vikendice. Ovo mesto će nas potpuno vratiti nazad u vreme i to bez korišćenja vremeplova!

Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima, slobodno veče. Noćenje.

 

Dan 4

DA NANG

Fakultativni obilazak Hoi An-a. Hoi An je grad na centralnoj obali Vijetnama, poznat po dobro očuvanom Starom gradu koji presecaju mnogobrojni kanali. Grad odražava fuziju autohtonih i stranih kultura, mešavinu epoha i stilova počevši od drvenih kineskih prodavnica i hramova do živopisnih francuskih kolonijalnih zgrada, ukrašenih vijetnamskih cevastih kuća i legendarnog Japanskog pokrivenog mosta. Drvene konstrukcije i ulice su originalne i netaknute i zajedno prikazuju ambijent 17. i 18. veka kao jedinstvenog u regionu. Upravo zbog toga je Hoi An uvršten u UNESCO-vu listu Svetske baštine. Koračaćemo uskim ulicama osvetljenim neobičnim i staromodnim svetiljkama i lampionima i čuti priče iz davnina koje ovaj grad zaista izdvajaju od ostalih. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 5

HO ŠI MIN

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. Sletanje u Ho Ši Min u popodnevnim časovima i transfer do hotela smeštenog u centru grada. Ho Ši Min kao grad trgovine i kulture, konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića. 

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 6

HO ŠI MIN

U jutarnjim časovima krećemo u obilazak grada. Obilazimo Muzej ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!). Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Nakon toga, odlazimo do China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se cenjkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Kulturnu avanturu nastavljamo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove na dubini od 10m ispod zemlje. 

Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrada Gradske skupštine su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture. Noćenje. 

 

Dan 7

HO ŠI MIN

Fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u hladnom povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 8

HO ŠI MIN – PHU QUOC

Check out iz hotela u jutarnjim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizine obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje. 

 

Dan 9 – 12

PHU QUOC (4 noćenja)

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći. Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i toliko onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau BeachSao BeachCua Can itd. Na plažama ćemo uživati pod hladom palmi, ispijati koktele i uživati u svežoj morskoj hrani spremljenoj po recepturi starih vijetnamskih majstora.

Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata tropskih vrsta riba. Raznovrsni podvodni pejzaži i bogat morski život u kombinaciji sa kristalno jasnom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva.

 

Dan 13

PHU QUOC – HANOJ

Napuštamo ovo predivno ostrvo, u prepodnevnim časovima hvatamo let za Hanoj. Slećemo u Hanoj oko podneva, glavni grad Vijetnama. Transfer do hotela u širem centru grada i check in. Hanoj je poznat po vekovnoj arhitekturi i bogatoj kulturi sa uticajima jugoistočne Azije, Kine i Francuske. U srcu  grada je haotični Old Quarter, poznat po uskim ulicama koje su načičkane tezgama i malim radnjama. Tu se nalazi i mnoštvo malih hramova (uključujući Bah Ma, poznat po obožavanju legendarnog Belog Konja) i pijaca Dong Xuan gde se prodaju stvari za domaćinstvo i kao lokalni specijaliteti. Noćenje.

 

Dan 14

HANOJ

Dan je rezervisan za razgledanje vijetnamske prestonice. Prva stanica je Ho Ši Minov mauzolej, gde ćemo čuti istorijske detalje o nekadašnjem vođi i revolucionaru, tvorcu Demokratske Republike Vijetnam. Obićićemo One Pillar Pagoda iz 1049. god, zatim Tran Quoc Pagoda, etnološki muzej, Nacionalni univerzitet, osnovan davne 1070. godine, Hoan Kiem Lake ili Jezero obnovljenog mača i Ngoc Son hram koji je povezan prelepim skarletnim mostom sa obalom jezera izgrađenim u klasičnom vijetnamskom stilu. Vraćamo se još jednom u Stari Grad da uživamo u čuvenim vijetnamskim nudlama ili kupovini suvenira. Noćenje.

 

Dan 15

HANOJ

Dan je rezervisan za fakultativni izlet Ha Long Bay. Ovaj dar prirode u Južnom kineskom moru je prepoznat i od strane UNESCO-a kao Svetsko prirodno nasleđe od 1994.god. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Lepota zaliva se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 16 – 17

HANOJ – BEOGRAD

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima, let za Beograd sa presedanjem u Dohi. Sletanje u Beograd u jutarnjim časovima.

 

CENE I USLOVI

datum polaska: 28-01-2021 - datum povratka: 13-02-2021

 

1549 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja

1649 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

 

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd  – Da Nang; Hanoj - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Da Nang - Ho Ši Min sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Ho Ši Min - Phu Quoc - Hanoj sa svim taksama
 • Smeštaj u hotelima 2 i 3* i (1/2 sobe) na bazi 14 noćenja sa doručkom
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji ( vodič ) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam (20 eur pozivno pismo + 25 usd plaća se pri ulasku u zemlju)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

 

SMEŠTAJ

 

DA NANG

Hotel kategorije 3* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

HO CHI MINH

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini Duc Ba katedrale. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

PHU QUOC

Hotel kategorije 2* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

HANOI

Hotel kategorije 3* lociran je u Old Quarter, u samom centru grada. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruženje ljubitelja putovanja i muzičkih festivala DISKO DRUGAR PUTOVANJA ( matični broj 28206461, PIB 109599087 ) u saradnji sa agencijom DISKO TRAVEL ( Strahinjića bana 22, 11000 Beograd, licenca br. OTP 41/2021 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENCIJA AEROTURS

Garancija putovanja

Opšti uslovi putovanja

TA Aero Turs Niš

Opšti uslovi putovanja